Nemzetközi foci

Nem elég a gyatra szezon, botrányba is keveredett az angol válogatott játékos

Isa Terli / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Isa Terli / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Azok után, hogy két hete a brit kormány úgy döntött, hamarosan betiltják a dinitrogén-oxid, más néven nevetőgáz használatát, egy angol válogatott labdarúgóról kompromittáló videofelvétel kerül fel a világhálóra.

Dele Alli nagyon rossz passzban van, a 37-szeres válogatott középpályás tavaly januárban hagyta ott a Tottenham csapatát, és az Evertonhoz szerződött, de nagyon nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, így új klubja kölcsönadta a Besiktasnak. A 26 éves játékos a múlt héten visszatért az Egyesült Királyságba, hogy kivizsgálják csípősérülését , és úgy tűnik, megnyirbálta a Besiktasnál töltött szezonra szóló kölcsönét.

A török klubnál tőle várták a fellendülést, azonban csalódást okozott, mindössze 15 alkalommal lépett pályára, két gólig és egy gólpasszig jutott.

Egy hónapja bizarr történetet közölt róla a török sajtó, a Besiktas edzője, Senol Günes azt állította, hogy nem jelent meg edzésen, és nem lehetett kapcsolatba lépni vele. A játékos ezt később a közösségi médiában tagadta mindezt.

De Günes – aki már jelezte, nem számol vele – azt is mondta róla, egyszerűen nem érdemli meg, hogy játsszon.

Dele Alli a múlt héten visszatért az anyaegyesülethez, az Evertonhoz, miután sérülést szenvedett, azt azonban nehezen lehet hinni, hogy egy olyan partin lábadozna, amelyről egy kiszivárgott videó szerint egy lufiból nevetőgázt szívott.

Ezenkívül az asztalon más káros stimulánsok is látszottak: tequila és a skandináv országokból származó őrölt, nedves, füstmentes dohánytermék, a snüssz. Márpedig nem úgy tűnik, hogy ez a táplálék-kiegészítők legjobb keveréke egy profi futballista számára.

Az orvosok szerint a nevetőgáz káros az egészségre, ugyanis használata akár maradandó idegrendszeri károsodást okozhat. Nagy-Britanniában jelenleg ez a második leggyakrabban használt kábítószer a 16–24 évesek körében, csupán a kannabisz előzi meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik