Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kulcsemberét vesztette a Bayern a manchesteri BL-csata előtt

SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A jelenlegi Bajnokok Ligája-szezonban még százszázalékos Bayern München a Manchester City otthonában, a negyeddöntő első mérkőzésen folytatná menetelését.

A bajorok a remek nemzetközi szereplés ellenére már váltottak edzőt, Thomas Tuchel és segítője, Lőw Zsolt azóta visszajuttatta az együttest a Bundesliga élére, ugyanakkor kiesett a Német Kupa elődöntőjében.

A Bayern a BL csoportkörében mind a hat fellépésén győzött, csupán két gólt kapott, majd a nyolcaddöntőben gólt sem kapva oda-vissza verte a PSG-t. Ez kitűnő alapot adhat a folytatásra is, ám a Manchester City is jó formában van.

Az hétfőn, az elutazás előtt vált biztossá, hogy a Bayern nem számíthat Eric Maxim Choupo-Moting játékára. A kameruni csatár térdízületi panaszokkal küzd, ugyanakkor jó hír, hogy a térdszalag-szakadásból lábadozó védő, Lucas Hernandez már labdás gyakorlatokat is végezhet, de azt még mindig nem tudni, hogy mikor lesz ismét bevethető állapotban.

Tudják, mire képesek

„Legyetek bátrak” – jegyezte meg többször Hasan Salihamidzic, a Bayern München sportigazgatója a csapat játékosainak a keddi, Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzése előtt.

A bosnyák származású szakember az elutazás előtt a Kickernek elmondta, tisztában vannak azzal, mit tud a ManCity, ám úgy fogalmazott,

azt is tudjuk, hogy mi mire vagyunk képesek.

Olyan meccsre számít, ami akár döntőnek is beillene, de mivel még csak a legjobb nyolc között járnak, olyan eredményt kell elérni, hogy az április 19-i hazai visszavágón legyen esély.

Hozzátette, alig várják, hogy újra találkozhassanak Pep Guardiolával, aki 2013 és 2016 között dolgozott Münchenben, és nyert három bajnokságot, illetve két Német Kupát, ugyanakkor hangsúlyozta, a pályán Erling Haaland lesz a figyelem középpontjában.

Ő a világ egyik legjobb csatára, nagyon figyelünk kell rá. A jó csapatteljesítmény mellett egyénileg is jó napot kell kifogni

– mondta.

Tíz éve nem nyert német csapat az Etihadban

Az angolok a BL-csoportjukban nem kaptak ki (4 győzelem, 2 döntetlen), majd a nyolcaddöntőben az RB Leipzig otthonában elért 1-1 után március 14-én otthon 7-0-ra ütötték ki a Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felálló németeket. Haaland öt gólt szerzett. A lipcsei döntetlen óta sorozatban nyolc győzelmet aratott a Premier League második helyén álló City.

Az Etihad Stadionban legutóbb 2013 októberében győzött német csapat, és érdekesség, hogy a Bayern München vezetőedzője akkor  Guardiola volt, aki most éppen a Cityt irányítja, írta az MTI.

Azóta tíz alkalommal lépett pályára német együttes a Manchester City otthonában, és mindegyik kikapott. A manchesteri csapat házigazdaként 24 BL-mérkőzésből álló veretlenségi sorozattal büszkélkedhet – 22 siker és két döntetlen a mérlege –, és legutóbb az RB Leipzig 7-0-s legyőzésével beállította az Arsenal 2004 és 2009 között felállított angol rekordját. A bajnokságban legutóbb, november közepén a Brentford tudott nyerni az Etihadban.

Lisszabonban az Inter

A keddi játéknap másik összecsapásán a Benfica szeretné megtréfálni az Intert, azonban hazája bajnokságában, pénteken otthon kikapott legnagyobb hazai riválisától, az FC Portótól, és így hét pontra csökkent az előnye a tabella élén. A Benfica – amely a hónap elején szerződést hosszabbított vezetőedzőjével, Roger Schmidttel – az elmúlt 15 találkozójából 13-at megnyert, ugyanakkor az olaszok ellen nem számíthat a Porto ellen megsérült Alexander Bahra.

Az Inter – amely 2011 óta jár ismét nyolc között a legrangosabb európai kupában – sem lehet büszke legutóbbi bajnokija miatt, csak 1-1-et játszott, ugyancsak pénteken a Salernitana vendégeként, és ezzel ötödik a Serie A-ban.

A két csapat a 2004-es Európa Liga nyolcaddöntőjében találkozott, akkor a lisszaboni 0-0 után a milánói visszavágón 4-3-re nyert és jutott tovább az Internazionale.

Az Inter az előző körben is portugál csapattal találkozott, akkor 1-0-val és 0-0-val ment tovább az FC Porto ellen. A Benficának belga rivális jutott a nyolcaddöntőben, és 2-0-s, valamint 5-1-es győzelemmel vette a Club Brugge elleni akadályt.

A keddi program, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések

21.00: Benfica (portugál) – Inter (olasz)
21.00: Manchester City (angol) – Bayern München (német)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik