Nemzetközi foci

Futballpornó Romániából: sarkazós passz és dekázás is belefért a góllal végződő támadásba

Románia egyik legsikeresebb klubja, a korábban 18 bajnoki címet is szerző Dinamo Bukarest jelenleg csak a másodosztályban szerepel és nagy csatában van a feljutásért. Pénteken a felsőházi rájátszásban aratott fontos sikert a csapat, amikor 3-0-ra verte az Otelul Galatit.

A meccs egyik legjobbja a francia Lamine Ghezali volt, aki két góllal vette ki a részét a sikerből. Különösen a második találata volt emlékezetes, a Dinamo-játékosok ugyanis több látványos megoldást is bemutattak.

Ahmed Bani például egyszer sarokkal passzolt, majd amikor visszakapta a labdát, akkor egy kis dekázás után játszotta meg a csapattársát. Ghezali aztán külsővel pörgette át a labdát a védők feje fölött és így ugratta ki Daniel Iglesiast, aki szintén külsővel készítette le a labdát a második hullámban érkező Ghezalinak, aki magabiztos lövéssel zárta le az akciót.

A román másodosztály alapszakaszában lement 19 forduló, majd ezt követően az első hat csapat a felsőházban folytatja a szereplését, ahol egy oda-visszavágós kört játszanak. Ezután az első két helyezett automatikusan feljut, a harmadik-negyedik pedig osztályozót játszik az első osztály 13-14. helyezettjével.

Hogy ne legyen ilyen egyszerű a történet, a jelenleg a feljutásért csatázó Steaua nem léphet majd feljebb a szövetség döntése értelmében. A Steaua ugyanis a Nemzetvédelmi Minisztériumhoz tartozik, és a sporttörvény előírja, hogy közjogi klub nem játszhat profi bajnokságban, jelen esetben a Liga 1-ben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik