Catherine Steenkeste / Getty Images
Nemzetközi foci

Senki nem tudná kapásból rávágni, melyik a topligák legveszélyesebb hazai pályája

Kitartóan üldözi a PSG-t a Lens a francia bajnokságban, Franck Haise csapata ugyanis 2-1-re legyőzte pénteken a Strasbourgot, így három pontra csökkentette hátrányát a 2023-ban botladozó, de a fordulóban még pályára lépő párizsiakkal szemben.

A Lens félelmetes hazai statisztikával bír: ebben a szezonban 15. bajnokit vívta meg otthon, a mérlege pedig 13 győzelem, egy-egy döntetlen és vereség.

„Mindenkire nyomás nehezedik, ránk is. A bajnokság végéről ráérünk még beszélni. Persze nem tiltunk meg magunknak semmit, lehet is álmodozni, de látni kell, hogy sokszor nehéz egy-egy győzelem, mint akár most is.

Azt akarom, hogy az utolsó nyolc bajnokit bátran, minőségi futballal teljesítsük

magyarázta Haise a meccset követően.

Az 51 éves szakembert 2020 februárjában, még a másodosztályban nevezték ki a Lens élére. Irányításával egyből feljutott a csapat, amely az előző két szezonban egyaránt a hetedik lett. Mivel jelenleg 17 pont az előnyük a hetedik Reims előtt, talán nem elhamarkodott kijelentés, hogy ennél előrébb végeznek majd az idény végén.

Kapcsolódó
Három éve még Franciaországban sem ismerték, most a PSG-t verte a Lens csodaedzője
Franck Haisét a Lens eredetileg a tartalékokhoz vitte, mostanra viszont a francia élvonal legérdekesebb csapatát rakta össze.
Olvasói sztorik