Nemzetközi foci

Eszelős összeggel csábítják Mourinhót Szaúd-Arábiába, Ronaldo edzője is lehet

Massimo Insabato / Archivio Massimo Insabato / Mondadori Portfolio via Getty Images
Massimo Insabato / Archivio Massimo Insabato / Mondadori Portfolio via Getty Images

Szaúd-Arábiának elég komoly tervei vannak focifronton. Azok után, hogy sikerült az al-Nasszr csapatának megszereznie Cristiano Ronaldót, újabb sztárok leigazolásán dolgoznak a klubok, Luka Modricról és Lionel Messiről is írtak már a lapok többek közt.

A legutóbbi pletyka pedig az, hogy a válogatott élére le akarják szerződtetni José Mourinhót.

A szaúdi csapat a vébén nagy meglepetésre legyőzte a későbbi győztes Argentínát, ám végül a csoportkörben kiesett. Ezt követően jelezte Hervé Renard, hogy távozik, azóta át is vette a francia női válogatott irányítását. A megüresedett szövetségi kapitányi posztra nézték ki Mourinhót, aki a Marca cikke szerint két évre 120 millió eurót kereshetne, ha igent mond. Az AS Románál 2024-ig szól a szerződése, ott évente 7 milliót keres.

Ha Mourinhót nem hozná lázba a szaúdi válogatott, még akkor is lenne megkeresése az országból, az al-Ahli és a Cristiano Ronaldót foglalkoztató al-Nasszr is kinézte magának ugyanis. Utóbbi csapatnak jelenleg Rudi Garcia a vezetőedzője, de ő a szezon végén szívesen visszatérne az európai labdarúgásba.

A spanyol lap szerint a portugál szakember már beszélt is a lehetőségekről az edzői stábjával, de egyelőre úgy döntött, maradna Rómában. Ugyanakkor nem zárta ki a további egyeztetések lehetőségét.

Szaúd-Arábia legközelebbi nagy tornája 2024 januárjában az Ázsia Kupa lesz. Az al-Nasszr jelenleg egy pont hátránnyal a második a szaúdi ligában, míg az al-Ahli jelenleg a másodosztályban szerepel, de vezeti azt, ráadásul az első négy helyezett majd feljut az élvonalba.

Olvasói sztorik