Nemzetközi foci

A Chelsea edzőkeringője felrúghatja a Barca nyári terveit

Robbie Jay Barratt - AMA / Getty Images
Robbie Jay Barratt - AMA / Getty Images

Csütörtökön a Chelsea bejelentette, hogy Frank Lampard irányítja megbízott vezetőedzőként a csapatot a szezon végéig. Az idénynek még Thomas Tuchellel futottak neki a londoniak, akit aztán szeptemberben menesztettek, de az ő helyére kinevezett Graham Pottert is kirúgták, miután az első tízből is kicsúszott a Chelsea a Premier League-ben. Korábbi segítője, Bruno Saltor beugrott egy meccs erejéig, míg a hajrát a klublegendára, Lampardra bízták – akit egyszer már megégette magát a csapat kispadján.

Frank Lampard visszatérése után a brit lapok nagy találgatásba kezdtek, kinek kedvezhet az, hogy ő lesz az edző. Nagy egyetértés van abban, hogy eljöhet Pierre-Emerick Aubameyang ideje, már csak amiatt is, mert a helyzetek kihasználása a legnagyobb problémája a Chelsea-nek, illetve Lampard korábban kétszer is le akarta már igazolni őt, sikertelenül. A gaboni nagy reményekkel érkezett, hogy majd Tuchellel újra együtt dolgozhat, de a német korai elküldését követően Potter már nem számolt vele, február óta meccskeretbe sem került. Nem volt a szezonban egy mérkőzés, amit végigjátszott volna, így nem is meglepő, hogy három találata és egy gólpassza van mindössze.

Aubameyang reaktiválásának lehet, hogy Barcelonában nem annyira örülnek majd, írja a Football-Espana.

A 33 éves játékos ugyanis sajtóhírek szerint a Barca egyik kiszemeltje, és ugyan 2024 nyaráig szól a szerződése, alighanem alacsony lett volna a vételára, ha szinte a teljes tavaszt kihagyja és a Chelsea inkább megválna tőle. Ha viszont most belelendül, akkor nem kizárt, hogy kitölti a szerződését, vagy netán felveri a vételárát, ami viszont a nehéz anyagi helyzetben lévő Barcelonának nem annyira jó hír.

Aubameyang egyébként csak a bajnoki hajrában villoghat, ő ugyanis nem került a tavaszi BL-keretbe – a Chelsea a Real Madriddal találkozik a negyeddöntőben. A csapat jelenleg a 11. helyen áll, 14 pont a hátránya a BL-indulást érő negyedik helytől.

Olvasói sztorik