Nemzetközi foci

Az ellenfélre akartak ráijeszteni, de a saját csapatuk buszát dobálták meg a drukkerek

Luis ROBAYO / AFP
Luis ROBAYO / AFP

A második számú dél-amerikai kupasorozatban, a Copa Sudamericánában most kezdődött a csoportkör, és D jelű négyesben az argentin Tigre a brazil Sao Paulóval találkozott. Régóta ismerjük az argentin-brazil rivalizálást, és a Tigre szurkolói úgy gondolták, éreztetik az ellenféllel, hogy nem látják őket szívesen.

Az argentin drukkerek kővekkel dobálták meg a csapatbuszt, amiről azt hitték, hogy a vendégcsapatot szállítja. Később aztán kiderült, hogy a saját csapatukat dobálták meg, és a Tigre középpályása, Agustín Cardozo megosztott egy olyan képet, amelyen a kezében tart egy követ, és a háttérben látszik a busz betört ablaka.

Szerencsére senki nem sérült meg az esetnél. Hogy aztán a Tigre-játékosokra milyen hatással volt a szurkolók akciója, azt nem tudni, mindenesetre a meccset Erison duplájával 2-0-ra a Sao Paulo nyerte.

Ebben a csoportban még a kolumbiai Deportes Tolima, valamint a venezuelai Academia Puerto Cabello szerepel, és a Tolima a Sao Paulóhoz hasonlóan 2-0-s idegenbeli sikerrel kezdett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik