Nemzetközi foci

„Ez nem Kylian Saint-Germain” – Mbappé elhatárolódott a PSG videójától

Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images
Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Videót tett közzé a Paris Saint-Germain focicsapata, amiben a szurkolókat biztatta a szezonbérlet kiváltására, vagy meghosszabbítására. Ebben Kylian Mbappé mesél nagy átéléssel arról, hogy mennyire fontos is a hazai pálya és a PSG drukkereinek támogatása.

Nem sokkal a megjelenése után azonban jött az abszurd csavar, Mbappé ugyanis közleményben határolódott el a videótól, amit aztán a klub törölt is.

A klub ugyanis a megjelenést olyannyira a csatár köré építette fel, hogy csak ő beszél a videóban, miközben sem Neymar, sem pedig Lionel Messi nem szerepel benne. Erre reagált Mbappé, aki azt is elárulta, a klub nem is kért tőle engedélyt, hogy a nyilatkozatát így használja fel. Hozzátette, hogy ezért is tartja fontosnak az arculati és marketingjogok ügyét, amiért már a francia szövetséggel is összetűzésbe került korábban.

A PSG egy remek klub, egy nagy család, de egyáltalán nem Kylian Saint-Germain

– zárta közleményét a világbajnok csatár.

Kylian Mbappé 2017 óta a párizsiak játékosa, az első szezonját még kölcsönben töltötte a PSG-nél, majd a klub 180 milliót fizetett érte a rivális AS Monacónak. A szerződése előző nyáron lejárt, úgy tűnt, hogy a Real Madridhoz igazol, de végül hosszabbított 2025-ig. Bár még csak 24 éves, de már ő a PSG történetének legeredményesebb játékosa, 251 meccsen 202 alkalommal talált a kapuba, mellé pedig van még 96 gólpassza is. Négy bajnoki címe és megannyi kupagyőzelme van a párizsiakkal, a Bajnokok Ligája-győzelem azonban nem akar összejönni, a 2020-as döntő volt eddig a legjobb szereplés.

Olvasói sztorik