Nemzetközi foci bajnokok ligája

Mexikói drukkerek fenyegetik a csapatuk ellen gólt szerző Gazdag Dánielt

Hazai pályán szerzett egygólos előnyt a Philadelphia Union az észak- és közép-amerikai térség Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében, a mexikói Atlas elleni mérkőzés egyetlen gólját Gazdag Dániel szerezte tizenegyesből a 89. percben. A magyar válogatott játékos a találatát követően az egyik ellenfele előtt kezdett el ünnepelni, és alighanem ezzel feldühítette a mexikói drukkereket, akik azóta a közösségi oldalakon üzengetnek neki, halálos fenyegetést is kapott, vette észre a Nemzeti Sport.

Gazda gólja:

Egy felhasználó például azt üzente, hogy jól gondolja meg Gazdag, hogy Guadalajarába megy, az üzenet mellé pedig egy marék pisztolygolyóról készült fotót mellékelt.

Egy másik bejegyzésben pedig négy férfi áll, arcukat maszk takarja, a kezükben pedig gépfegyvert tartanak. „Gazdag, üdvözlünk Jaliscóban [Mexikó egyik szövetségi állama], találkozunk a szobádban.”

A mexikói üzenetek nemcsak a Philadelphia Twitter-oldalán szaporodtak el, de a játékos Instagram-bejegyzései alatt is. A fenyegetések többségét törlik a közösségi oldalak adminisztrátorai, és a gyűlöletbeszédet szűrő algoritmusok, de több is elérhető még közülük, ahogy a példa is mutatja. A Nemzeti Sport és a csakfoci.hu szerint volt olyan fotó is, amin egy levágott fej volt látható.

A párharc visszavágóját jövő héten szerdán rendezik Mexikóban.

Olvasói sztorik