Nemzetközi foci

A Hertha magyar edzője: Vannak olyan mérkőzések, amikor az ember a haját tépi

Matthias Kern/Getty Images
Matthias Kern/Getty Images

Bódog Tamás, a Hertha BSC másodedzője még mindig hisz a bentmaradás kiharcolásában.

A magyar szakember szerdán az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójának beszélt a csapata helyzetéről, elmondása szerint pedig olyan minőséget képvisel a játékosállomány, ami alkalmassá teszi az élvonalbeli szereplésre. Kiemelte, hogy az utolsó nyolc fordulóban alsóházi együttesekkel mérkőzik meg a Hertha, ezek lesznek a kulcsfontosságú találkozók.

Hullámzó a teljesítményünk, mert vannak olyan mérkőzések, amikor az ember a haját tépi, és nem ismer rá a saját csapatára, ugyanakkor most a Freiburg ellen, amely egy magasabb szintet képvisel, jó eredményt tudtunk elérni

– közölte Bódog.

Az 52 éves edző azt is elmondta, hogy a klub nemrég felállt új vezetése támogatja az edzői stábot és bízik a munkájában. Ugyanakkor Bódog tisztában van vele, hogy az eredmények határozzák meg a sorsukat.

„Éppen Bayern München példájából lehet látni, hogy ha két-három olyan mérkőzésed van, akkor nagyon gyorsan változhatnak a történések. De ennek ellenére ez az új vezetés letette a voksát mellettünk. Azt mondták, hogy dolgozzunk nyugodtan, mert tudják, milyen nehéz körülmények között vettük át a csapatot.

Az elmúlt három-négy évben itt olyan pénzeket tapsoltak el, ami most sajnos nem áll a rendelkezésünkre, de az a mag, az a keret, amely itt maradt és amelyet kialakítottunk, úgy gondolom képes arra, hogy jövőre is Bundesliga-szintű csapat legyen a Herthánál”

– zárta mondandóját Bódog Tamás.

A Hertha 26 fordulót követően csak a 16. helyen áll, vagyis jelen pozíciója alapján még osztályozón kell bizonyítania, hogy megérdemli a Bundesliga-tagságot. A biztos bentmaradást érő 15. hely viszont csak három pontra van, míg a már kieső hely csak egyre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik