Nemzetközi foci

Korábbi edzője mutatott rá a PSG legnagyobb problémájára

Xavier Laine / Getty Images
Xavier Laine / Getty Images

Noha még a francia bajnokság első helyén áll, összességében rémesen néz ki 2023-ban a Paris Saint-Germain. A vasárnapi, Lyon elleni volt a csapat nyolcadik veresége a naptári évben, a PSG közben kiesett a Bajnokok Ligájából és a Francia kupából, míg az előnye egyre csak fogy a Ligue 1-ben – ráadásul 22 éve nem volt ilyen rossz évkezdése.

A Lyont jelenleg az a Laurent Blanc irányítja, aki 2013 és 2016 között a párizsi kispadon ült, nyert három-három bajnoki címet és ligakupa-győzelmet, valamint két Francia Kupát a klubnál. A meccset követő sajtótájékoztatón volt egy kijelentése a PSG-ről, ami azóta végigsöpört a nemzetközi sportsajtón:

Ha a csapat a BL-ben van, akkor minden rendben. De ha kiesik onnan, a szezonnak onnantól vége van. Akkor már mindenki a következő idényről kezd beszélni, így viszont nehéz motiválni a játékosokat a bajnokságban

mondta a játékosként világ- és Európa-bajnok Blanc, akit épp azért menesztettek 2016-ban Párizsból, mert a Bajnokok Ligájában nem tudott eredményt elérni (ő sem) a csapattal.

A Paris Saint-Germain legközelebb Nizzába utazik, majd jön egy fontos meccse a szezon meglepetéscsapata, a második helyen álló Lens ellen hazai pályán. A PSG előnye jelenleg hat pont a tabella élén, még kilenc fordulót rendeznek a Ligue 1-ben.

Olvasói sztorik