Nemzetközi foci

Részegen vezetve halálos balesetet okozott, börtönre ítélték a holland labdarúgót

REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP
REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP
Szombaton még a Zenit ellen játszott orosz élvonalbeli bajnokit, hétfőn viszont két és fél év börtönbüntetésre ítélték Rai Vloet holland futballistát, aki 2021 novemberében ittasan halálos közlekedési balesetet okozott.

A PSV egykori utánpótlás-válogatott középpályását 2021. november 14-én tartóztatták le, miután az autó, amelyben egy másik férfivel utazott, halálos közlekedési baleset részese volt az A4-es autópályán, Hoofddorp közelében. A karambol következtében a másik autóban egy négyéves kisfiú halt meg, és ugyan Vloet tagadta, hogy ő vezetett volna, kiderült a bűnössége.

Nem elég, hogy a véralkoholszintje a megengedett kétszerese volt, de a kocsi fedélzeti számítógépe szerint 203 kilométer/órás sebességgel hajtott a megengedett 130 km/óra helyett

„Egy bulin voltam Amszterdamban, még a koronavírus idején, ezért az összejövetel korán ért véget. Amszterdamban kellett volna töltenem az éjszakát, de úgy döntöttünk, hogy Rotterdamba megyünk.

A lábam a gázpedálon volt, amikor a tempomatot állítottam, akkor történt a baleset

– nyilatkozta később.

Akkori klubja, a Heracles Almelo azonnali hatállyal felfüggesztette, ő pedig 2022. március 25-én a kazah FC Astanához igazolt. Fél évvel később az orosz Ural Jekatyerinburg szerződtette, amelynek színeiben a jelenleg is zajló bajnokságban kilenc mérkőzésen lépett pályára (legutóbb szombaton, a Zenit ellen), és három gólt szerzett.

A középpályás a hétfői ítélethirdetésen (ahol két és fél év börtönre ítélték, és négy évre eltiltották a járművezetéstől) nem volt jelen, de ügyvédje szerint nem fogja megúszni a börtönt.

Ez nem győzte meg a halott fiú családját, akik attól tartanak, hogy Vloet Oroszországban marad, és így megpróbálja elkerülni a büntetést.

Olvasói sztorik