Nemzetközi foci

Már a negyedik edző próbálja megmenteni a Stuttgartot

ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Menesztették a német labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Stuttgart vezetőedzői posztjáról Bruno Labbadiát, helyére pedig Sebastian Hoenesst nevezték ki.

Az 57 éves Labbadia mindössze 120 napot töltött a sváb együttes kispadján, utódja a Stuttgart hétfői bejelentése szerint 2025-ig szóló szerződést írt alá. Az együttes legutóbb szombaton az Union Berlin vendégeként 3-0-s vereséget szenvedett, a vezetőség ezt követően döntött Labbadia menesztése mellett.

A Stuttgart nyolc fordulóval a Bundesliga szezonjának vége előtt 5 pontra van a még automatikus bennmaradást érő 15. helytől, az osztályozót jelentő 16. pozíció viszont kétpontnyi távolságban van.

A csapatnál Hoeness ebben az idényben a negyedik edző, először Pellegrino Matarazzo irányított, őt októberben küldték el, majd megbízottként Michael Wimmer vezette az együttest, mielőtt Labbadiát kinevezték volna, írta az MTI.

A 40 éves Hoeness legutóbb a Hoffenheim csapatánál dolgozott edzőként 2020 júliusától a 2021-2022-es szezon végéig.

A Stuttgart szerdán 18 órától a másodosztályú Nürnberg vendége lesz a Német Kupa negyeddöntőjében, aztán vasárnap a bajnoki tabella 14. helyén álló és szintén a kiesés elkerüléséért küzdő Bochum otthonában szerepel.

Olvasói sztorik