Nemzetközi foci

Félelmetes pénzügyi fölényben van a Paris Saint-Germain

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP
Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is nyilvánosságra hozta saját felmérését a L'Equipe, a francia sportnapilap közzétette a Ligue 1-ben szereplő játékosok bruttó fizetését, legalábbis a top 30-as élcsoportot.

Meglepetés nem nagyon akad, az mindenesetre döbbenetes, hogy az első tíz helyen a Paris Saint-Germain játékosai állnak: Kylian Mbappé áll az élen a maga havi 6 millió eurójával, megelőzve Neymart (3,675 millió) és Lionel Messit (3,375 millió).

A legjobb nem PSG-játékos, a monacói Wissam Ben Yedder a 11 helyen áll havi 650 ezer euróval, míg a jelenleg második helyen álló Olympique Marseille leggazdagabbja, Jordan Veretout a 13. helyen áll 550 ezer euróval.

Ami a klubokat illeti, egyértelmű, hogy a PSG-nél a legmagasabb az átlagfizetés (havi bruttó 1 016 765 euró), ez három és félszer több, mint a Marseille-é (280 ezer euró) és hatszorosa az AS Monaco, illetve az Olympique Lyon átlagának (160 ezer euró).

A Ligue 1-ben harmadik helyen álló Lens ebben a rangsorban csak a 11. helyen áll 57 200 euróval, míg a tavaly augusztusban feljutott korzikai AC Ajaccio átlagosan bruttó 20 ezer eurót kínál játékosainak, ezzel sereghajtó ezen a téren.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik