Nemzetközi foci

„Ezzel az edzővel nem leszünk Európa-bajnokok!” – kemény kritikát kapott a német kapitány

Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto / Getty Images
Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto / Getty Images

A német labdarúgó-válogatott és a Liverpool korábbi középpályása, Dietmar Hamann élesen kritizálta Hansi Flick szövetségi kapitányt a németek Belgiumtól elszenvedett 3-2-es veresége után és annak a véleményének adott hangot, hogy meneszteni kell a szakembert, írja az MTI.

A Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligája-győztes, míg a Nationalelffel 2002-ben világbajnoki második Hamman, aki jelenleg a Sky TV szakkommentátoraként dolgozik, a dpa hírügynökségnek nyilatkozva árulta el lesújtó véleményét Flickről.

Ezt nem folytathatjuk így tovább! Már a katari világbajnokság után is elmondtam, nem látom az okát, hogy miért kellene vele folytatnia a válogatottnak. Ha bárki elhiszi, hogy akár a legkisebb esélyünk is van az ő irányításával megnyerni jövőre a hazai Európa-bajnokságot, akkor az ámítja önmagát. Ezzel az edzővel nem leszünk Európa-bajnokok! – mondta a 49 éves szakember.

Hamann úgy véli, hogy a belgák elleni keddi barátságos meccsen a válogatott időnként ijesztően gyengén játszott, és nem ért egyet a kapitánnyal, valamint a játékosokkal, akik úgy nyilatkoztak a meccs után: biztató jel, hogy az első tíz percben kapott két gól után feljavult az együttes játéka.

„Akkor jobban játszani, amikor már a meccs elúszott, olyasmi, amire bármelyik csapat képes. Akkor, amikor az ellenfél visszaáll, vagy a legjobbjait lecseréli” – nyilatkozta Hamann, hozzátéve, hogy a belgáknak már 4-0-ra vagy 5-0-ra vezetniük kellett volna, amikor változott a házigazda németek játéka.

Érdekelne, hogy mi most az elvárás nálunk? Össze vagyunk zavarodva, de majd azt mondjuk, minden rendben. Ebben a felállásban semmi sem lesz jobb.

Hamann, aki a válogatottban 59-szer szerepelt, hozzátette: szerinte eljött az ideje, hogy az idősebb futballistáktól – mint Manuel Neuer, Thomas Müller és Ilkay Gündogan – elköszönjenek a nemzeti csapatnál.

Olvasói sztorik