Nemzetközi foci

„Ha rajtam múlna, eligazolna” – kiakadt a Barca sztárjának apja

Silvestre Szpylma/Quality Sport Images / Getty Images
Silvestre Szpylma/Quality Sport Images / Getty Images

Döcögősen megy Ansu Fati számára a beilleszkedés a Barcelonába, mióta Xavi Hernández a vezetőedző. Ugyan a 20 éves, spanyol válogatott támadó 38 alkalommal is pályára lépett a szezonban, de 27-szer csak csere volt.

Árulkodó, hogy mindössze két meccset játszott végig.

A játékos apja, Bori Fati, aki nem mellesleg Jorge Mendesszel közösen egyengeti is fia karrierjét, ki van akadva, erről beszélt a Cope-nak nyilatkozva.

Ha rajtam múlna, eligazolna, de Ansu Barcelonában akar maradni.

Nem akar máshová szerződni, pedig én azt szeretném, ha sikeres lenne. Apaként természetesen dühít a helyzet. Felbosszant, hogy keveset játszik, és időnként azért én is apaként viselkedem, nem mint az edzője” – mondta Bori Fati, aki megjegyezte, nem haragszik Xavira, mert a csapat 12 ponttal vezeti a bajnokságot, a bajnoki eredmények őt igazolják, de a helyzet dühíti.

Nemrég össze is hívott egy egyeztetést Mendes, illetve a klub sportigazgatója, Mateu Alemany között, ahol utóbbi elmondta, mindenképpen terveznek a játékossal, ugyanis nagyon bíznak benne.

Lehet, hogy rosszul gondolkodom, de ő a Barcelona 10-ese. A neki szánt játékpercek bosszantanak. Egyet, kettőt, hármat kap csak. Nem azt várom el, hogy kezdő legyen mindig, mert szenzációs támadók szerepelnek a klubnál, de Ansu Fatiról beszélünk, a Barcelona spanyol válogatott játékosáról, aki a La Masíáról jött – ha neki nem adnak esélyt, akkor kinek?

Az édesapa elmondása szerint a fiát egyelőre nem viseli meg a helyzet, keményen edz, örül, hogy a Barcelonánál van és meg akar küzdeni a helyéért a csapatban.

Ansu Fati tízévesen csatlakozott a Barca akadémiájához, és már a 17. születésnapja előtt bemutatkozott az első csapatban. Ugyan sérülések is hátráltatták, de már 96 meccsen pályára lépett a Barcelonában és 25 gólt szerzett eddig.

Olvasói sztorik