Nemzetközi foci

Messi szobra Maradonáé és Peléé mellé kerül

NORBERTO DUARTE / AFP
NORBERTO DUARTE / AFP

Életnagyságú szobrot kapott Lionel Messi, az argentinok hétszeres aranylabdás és friss világbajnok klasszisa a dél-amerikai konföderáció (CONMEBOL) paraguayi központjában található múzeumban.

A leleplezésen részt vett a 35 éves támadó is, aki a vb-trófea másolatával pózolt a róla mintázott szobor mellett, mely Diego Maradonáé és Peléé mellé kerül majd a múzeumban.

Messi vezérletével az argentin válogatott a 2021-es Copa America-diadal után, 36 év szünetet követően nyert újra világbajnokságot tavaly decemberben, Katarban.

Álmodni sem mertem erről soha, még csak nem is gondoltam rá. Egyszerűen csak élvezni akartam, amit gyerekkorom óta imádok. Hosszú utam volt, sok különböző döntéssel, vereséggel, de mindig csak előre néztem, és ez a legfontosabb. Küzdeni az álmaidért, élvezni a játékot, és bármit elérhetsz

– mondta Messi.

Vasárnap az argentin válogatott Buenos Aires-i Casa de Ezeizában található edzőközpontját nevezték el Messiről, aki múlt csütörtökön, a Panama ellen 2-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen szerezte meg pályafutása 800. gólját.

Kapcsolódó
Messi elérzékenyült, majd megszerezte 800. gólját
Először lépett pályára a világbajnokság óta az argentin válogatott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik