Nemzetközi foci

Ekkora hazugságot még nem látott a törökök szövetségi kapitánya

Arif Hudaverdi Yaman / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Arif Hudaverdi Yaman / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Csalódást keltő eredménnyel kezdte meg világbajnoki selejtezős szereplését a horvát labdarúgó-válogatott, amely hazai pályán úgy játszott 1-1-es döntetlent Walesszel, hogy az ellenfél egyszer találta el a kaput, a 93. percben, az egyenlítő találatnál. A vb-bronzérmes kedd este sokkal nehezebb feladat elé néz, hiszen Bursában az örményeket 2-1-re legyőző törökök otthonában lép pályára.

Stefan Kuntz, a törökök német szövetségi kapitánya nagyon számít a hazai közönségre és légkörre, noha tudja, minőségileg sokkal jobb riválissal találják magukat szembe.

„Horvátország ellen otthon, több mint 40 000 néző előtt sem leszünk olyan favoritok, mint amilyennek Örményországban számítottunk. Nem vehetjük egy kalap alá ezeket a csapatokat, Horvátország tudja, hogyan kell dominálni, ezért kihívás lesz számunkra megmutatni, hogy nagy csapatokat is le tudunk győzni” – mondta.

Horvát újságírók megkérdezték Kuntztól, hogy igazak-e azok a hírek, hogy nem nevezi a mérkőzésre a ramadán idején böjtölő játékosokat:

Az ilyen spekulációk teljes hazugságok, nem is gondoltunk vagy mondtunk hasonlót. A közösségi oldalakon azonban mindenfélét elterjesztenek, és aztán ez eljut a horvátokhoz is

– tette hozzá.

Kuntz azt is elmondta, hogy meg van győződve arról, hogy Törökország kijut a 2024-es Európa-bajnokságra.

A csoport másik mérkőzésén Wales Lettországot fogadja, ezúttal Örményország lesz szabadnapos.

Olvasói sztorik