Nemzetközi foci

Mindenki a szemét dörzsölte a francia kapus káprázatos védése után

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Hugo Lloris a katari világbajnokság után visszavonult a válogatottságtól, így a francia szövetségi kapitánynak, Didier Deschamps-nak el kellett döntenie, hogy ki lesz a jövőben az első számú kapus.

A franciák első két Eb-selejtezőjén Mike Maignan, a Milan kapusa védte a francia kaput, és hogy Deschamps nem választott rosszul, azt jól jelzi,

hogy Maignan sem a hollandok, sem az írek ellen nem kapott gólt.

Pedig nem volt törvényszerű, hogy mindkét találkozón lenullázza az ellenfelet, a hollandok például a hosszabbításban – 4-0-s francia vezetésnél – tizenegyest lőhettek, Memphis Depay lövését azonban Maignan kifogta.

Az írek elleni idegenbeli találkozó jóval szorosabb volt, Benjamin Pavard góljával vezetett a vb-ezüstérmes, és a 90. percben Maignan hatalmas védése kellett, hogy megmaradjon az előny, mert Nathan Collins fejese erős is volt, helyezve is volt, a kapus azonban óriási bravúrral odaért. Nem is hitt a szemének az írek védője.

A franciák így 6 pontjukkal, 5-0-s gólkülönbséggel vezeti a csoportot, Maignant pedig alaposan megölelgették a társak a lefújás után.

A 27 éves kapusnak ez volt mindössze a hetedik meccse a válogatottban, de ha ilyen védéseket szállít, akkor hosszútávon bebetonozhatja magát a francia csapat kapujába.

Frenetikus mozdulat volt, ahogy odaért a fejesre:

Olvasói sztorik