Nemzetközi foci

Ronaldo idén két meccsen több gólt szerzett a válogatottban, mint tavaly összesen

Kenzo TRIBOUILLARD / AFP
Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Pénteken írtunk róla, hogy Luxemburg futballcsapata története legjobb időszakát éli, mivel sikerült összehozni egy sosem látott hatmeccses veretlenségi sorozatot.

Ha összejött volna a hetedik meccs is vereség nélkül, az komoly szenzáció lett volna, mivel vasárnap Portugália ellen játszott Eb-selejtezőt a miniállam csapata.  Nem is történt meglepetés, Portugália 6-0-ra nyert úgy, hogy a válogatottsági és gólrekorder Cristiano Ronaldo kétszer volt eredményes, az első és a negyedik gólt is ő jegyezte.

Ronaldónak ez volt a 198. meccse portugál mezben, és immár 122 gólnál jár, többször volt eredményes, mint az örökranglista második, harmadik és negyedik helyezettje összesen (Pauleta 47, Eusebio 41, Figo 32).

122 góljából tizenegyet szerzett Luxemburg ellen, amely ezzel a kedvenc ellenfelének számít. A 38 éves klasszis tavaly összesen három gólt szerzett a válogatottban, idén viszont már négynél jár, mert Luxemburg előtt Liechtensteint is két góllal szomorította.

Luxemburg ellen a maradék négy gólon Joao Félix, Bernando Silva, Otavio és Rafael Leao osztozott. A J csoportban további két Eb-selejtezőt játszottak vasárnap, Szlovákia a Luxemburg ellen 0-0 után javított, és 2-0-ra verte Boszniát, míg Izland hétgólos győzelmet aratott Liechtenstein otthonában.

A csoport állása:

Az állás: 1. Portugália 6 pont, 2. Szlovákia 4., 3. Bosznia-Hercegovina 3 (3-2), 4. Izland 3 (7-3), 5. Luxemburg 1, 6. Liechtenstein 0

Olvasói sztorik