Nemzetközi foci

Duplázott a gólgyáros csatár az Eb-selejtezőben, meglepetésre mégis kikapott a csapata

AFP
AFP

Érdemes lesz megjegyezni a 20 éves Rasmus Höjlund nevét. A dán csatár ugyanis vasárnap két gólt szerzett a Kazahsztán elleni Európa-bajnoki selejtezős meccsen, noha csapata így is meglepetésre 3-2-re kikapott Kazahsztánban.

Höjlund a finnek ellen három találattal vezette győzelemre csapatát, eddig ő szerezte csapata összes gólját az Eb-selejtezőben. Az elmúlt selejtezőkben 12-13 góllal meg lehetett szerezni a sorozat gólkirályi címét.

A csatár nem egy szokványos útvonalat járt be, mert ugyan a Köbenhavn utánpótlásából eljutott az első csapatba, de a koppenhágai topcsapatból nem egy európai topligába, hanem az osztrák élvonalban szereplő Sturm Grazhoz igazolt, onnan szerződött aztán az olasz élvonalbeli Atalantához, ahol ebben a szezonban 25 mérkőzésen nyolc találata volt.

Ami magát a meccset illeti, a dánok eléggé szomorúak lehetnek. Höjlund góljaival ugyanis 2-0-ra vezetett a csapat egy félidő után, de a fordulást követően alig jelentett veszélyt a hazai kapura, Kazahsztán pedig pedig nemhogy felpörgött, de elkezdte termelni a gólokat is, így aztán a 89. percre fordított is és otthon tartotta a három pontot. Askhat Tagybergen kifejezetten látványos gólt szerzett, azzal lett 2-2 az állás.

Kazahsztán, amely a három gólját 16 perc alatt szerezte, először győzte le Dániát.

A győztes gól:

Eb-selejtező, 2. forduló, H csoport

Kazahsztán-Dánia 3-2 (0-2)

Olvasói sztorik