Nemzetközi foci

Visszavonul Krkic, a Barcelona egykori csodagyereke

JAIME REINA / AFP
JAIME REINA / AFP

32 évesen visszavonult Bojan Krkic.

A szerb apától és spanyol anyától született Krkic a Barcelona La Masia nevű akadémiájának egyik legígéretesebb növendéke volt, aki utánpótlásszinten 900 gólt szerzett, és sokan az új Lionel Messit látták benne.

Alig múlt 17 éves, amikor bemutatkozott a Barca első csapatában, amelyben négy idény alatt 163 tétmeccsen 41 gólt szerzett. A katalánokkal a BL-t kétszer, a bajnokságot és a spanyol Szuperkupát háromszor, a klubvébét, a Király Kupát és az európai Szuperkupát egyszer-egyszer nyerte meg.

2011-ben a Romához igazolt, és innentől nagy vándorlásba kezdett, megfordult a Milannál, az Ajaxnál, a Stoke Citynél, a Mainznál, az Alavésnél, a Montrealnál, legutóbb pedig a japán Vissel Jobe játékosa volt.

Az ESPN statisztikái szerint az egyszeres spanyol válogatott Krkic kilenc klubban négyszáznál is több meccset játszott, és 93 gólig jutott.

A Barcelona csütörtökön a Nou Campban búcsúztatta Krkicet, aki azt mondta, ma már a futballnál jobban érdeklik más dolgok, de nagyszerű játékosokkal szerepelhetett, trófeákat nyert, úgyhogy hálás mindenért, ami ebben a sportágban megadatott neki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik