Nemzetközi foci

Feleségének írt könyörgő levelet a börtönben lévő egykori Barca-sztár

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP
Immáron két hónapja börtönben van Dani Alves, a brazilok 126-szoros válogatott, olimpiai bajnok labdarúgója, akit az őrizetbevétele óta a felesége is elhagyott. A Barca egykori csillaga azonban reménykedik abban, hogy kap még egy lehetőséget.

A 39 éves labdarúgót január 20-án vették őrizetbe, miután a vád szerint egy barcelonai szórakozóhelyen szexuálisan zaklatott egy nőt. A spanyol bíróság egy hónappal később elutasította a fellebbezését, ezért óvadék fejében sem védekezhet szabadlábon. A játékos szerződését a mexikói UNAM felbontotta, és a felesége is bejelentette, a történtek miatt elhagyja.

A két hónapja börtönben lévő brazil levélben fordult Joana Sanzhoz, hogy tudassa vele, bebizonyítja ártatlanságát és reméli, kap egy lehetőséget az újrakezdésre.

„Kedves Joanám. Majdnem nyolc éven át szeretetben és tiszteletben éltünk, te és a gyermekeim, Dani Filho és Victoria a legjobb dolog, ami történt az életemben. A találkozásunk óta együtt nőttünk fel, elkísértük egymást az évek során.

Most ezekben a nehéz pillanatokban bánom a döntésedet, ám remélem, hogy az élet ad még egy esélyt, hogy újra szeressük egymást

idézte a futballista levelét a spanyol Antena 3 csatorna „Y ahora Sonsoles” című műsora.

„Megértem azt a fájdalmat, amelyet az általunk átélt igazságtalan helyzet okoz, és megértem, hogy nem tudtál ellenállni ennek a nyomásnak. Amivel vádolnak, teljesen idegenek az életemet irányító értékektől: a szeretettől és a tisztelettől.

Hiszek magamban és azokban, akik tudják, ki vagyok valójában. A végsőkig küzdeni fogok és hamarosan bebizonyítom ártatlanságomat az egész világ előtt.

Közben Dani Alves ügyvédje, Cristóbal Mertell azon dolgozik, hogy bebizonyítsa, hogy a felperes fiatal nő vallomása egyáltalán életszerű-e és összeegyeztethető-e a szexuális zaklatással. Ugyanakkor a futballistát nemi erőszakkal vádoló 23 éves nő megtagadta, hogy a védelem által megbízott pszichológus megvizsgálja.

Olvasói sztorik