Nemzetközi foci

Eibari legenda tartaná az élvonalban a Sevillát

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP
A Sevilla FC labdarúgócsapatának irányítói kedden menesztették Jorge Sampaoli vezetőedzőt, délután pedig kinevezték az utódját, José Luis Mendilibart.

A klub a honlapján jelentette be, hogy a Getafe otthonában vasárnap elszenvedett vereség után megköszönték az argentin tréner munkáját. A Sevilla 26 forduló után 14. a tabellán, de csak két pontra van a kiesőzónától.

Sampaoli tavaly októberben vette át a kispadot az azóta a Wolverhamptonnál dolgozó Julen Lopeteguitól, a Sevilla 31 tétmérkőzésen hat döntetlen és 12 vereség mellett 13-szor nyert. A tréner a 2016-17-es idényben már ült a csapat kispadján, amit az argentin válogatott kedvéért hagyott ott 2017 nyarán.

A Sevilla a bajnokság mellett még az Európa Ligában is érdekelt, az áprilisi negyeddöntőben a Manchester Uniteddel találkozik.

Kedden délután a klub vezetése bejelentette: az idény végéig José Luis Mendilibar irányítja a csapatot. A 62 éves szakvezető korábban a többi között az Eibar, az Athletic Bilbao, a Real Valladolid, az Osasuna, a Levante, legutóbb pedig az Alavés együttesét irányította.

Pályafutása csúcsát a második eibari időszaka jelentette: 2015 és 2021 között 248 mérkőzésen ült a kispadon.

A 2016-17-es szezonban a 10. helyet érte el, és kiérdemelte a liga legjobb menedzserének járó Miguel Munoz-trófeát. A következő idényben még feljebb lépett, a csapatot klubrekordnak számító kilencedik helyhez segítette.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik