Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo 28 méterről lőtt bombagólt

Az Al Nassr 2-1-re verte az Abha csapatát a szaúdi profi liga 21. fordulójában. A szombati meccsen ki más, mint Cristiano Ronaldo vitte el a show-t, vagy másik nézetből tett sokat azért, hogy csapata otthon tartsa a három pontot.

A 8. percben Atouchi révén vezetést szerezhettek volna a vendégek, ha az Abha belső védője nincs lesen a szabadrúgásuk ellövése pillanatában, és a VAR nem segít a sporinak. Aztán a 28 percben szabályos gólt is lőttek,  Abdulfattah Adam közeli bombája utat talált a rövid felsőbe, amivel a vendégek egészen a második félidő hajrájáig tartani tudták az előnyüket.

Egészen a  78. percig, amikor szabadrúgáshoz jutott az Al NAssr. Cristiano Ronaldo állt a labda mögé, és bár jó 28 méterre fújta ki a habot a spori a gyepre, a portugál klasszis a felugró sporfal két tagja között kapu jobb alsó sarkába bombázta a lasztit.

Ez a szombati volt az 56. szabadrúgásból szerzett gólja volt, de az utolsót majd három évvel ezelőtt, 2020. július 4-én szerezte a Juventus játékosaként, a Torino elleni 4-1-es győzelem alkalmával. Mióta Rudi Garcia csapatába igazolt, Ronaldo immár kilenc gólt szerzett nyolc szaúdi profi ligamérkőzésen. 

A pontot az i-re Anderson Talisca tette fel a 86. percben büntetőből, miután Alvaro Gonzalez ellen elég puha síppal befújt egy büntetőt a spori.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik