Nemzetközi foci

Az Atlético kapaszkodik, a Rayo Vallecano bohóckodik

Az Atlético Madrid hazai pályán fogadta a szégyenszemre a bennmaradásért küzdő Valenciát, és Griezmann révén megszerezte a vezetést is a 23. percben. A valencia egy gyönyörű kontra végén ugyan egyenlített, ám a videózást követően a spori érvénytelenítette a találatot, mivel még az akció indításánál észlelt egy szabálytalanságot.

Ezzel ki is fújtak a vendégek, a második félidőben előbb Yannick Carrasco, majd a csereként beálló Thomas Lemar góljaival 3-0-ra kiütötte ellenfelét az Atlético. Griezmannék egymást követő harmadik győzelmüket aratták a Valencia ellen, immár sorozatban tíz bajnokin veretlenek és harmadik helyen állnak a tabellán.

A Rayo Vallecano a Girona ellen már az első félidő végén eldönthette volna a három pont sorsát, mivel 2-1-es vezetésénél a 40. percben tizenegyeshez jutottak, így akár két gólosra is növelhették volna az előnyüket.

Trejo azonban az első próbálkozását kihagyta, de mivel a vendégek játékosai közül többen is befutottak a labda elrúgása előtt a 16-oson belülre, a spori újrarúgatta a büntetőt. Másodjára is Trejo állt a labda mögé, ám úgy döntött, megtréfálja a Girona kapusát, és valami hasonló gólt lövet Isi Palazióval (képünkön), mint tette hét éve Lionel Messi Luis Suráezzel, amikor az uruguayi csatár úgy értékesítette a büntetőt a Celta Vigo ellen, hogy az argentin nem rálőtte, hanem legurította neki a tizenegyest.

Most azonban az bohóckodásnak égés lett a vége, mert Isi Palazio fölé bombázta a passzt, a második félidő 52. percében Cigankov ráadásul kiegyenlített, így a Girona elvitt egy pontot az Estadio Teresa Riveroból.

La Liga, 26. forduló, eddigi eredmények:

Atlético Madrid–Valencia 3–0
Gól: Griezmann 23., Carrasco 49., Lemar 67.
Espanyol–Celta Vigo 1–3
G: Gragera 87., ill. Veiga 26., Aspas 45. – 11-esből, C. Pérez 82.
Rayo Vallecano–Girona 2–2
G: Isi Palazión 23., Trejo, 34., ill. Cigankov 29., 52.
Almería–Cádiz 1–1
G: Melero 90+7. – 11-esből, ill. Martí 49.
Valladolid–Athletic Bilbao 1–3
G: Larin 74., ill. Í. Martínez 30., Guruzeta 57., Vesga 78. – 11-esből

 

Vasárnapi program:
14.00: Real Betis–Mallorca (Tv: Spíler2)
16.15: Osasuna–Villarreal (Tv: Spíler2)
16.15: Real Sociedad–Elche (Tv: Spíler2)
18.30: Getafe–Sevilla (Tv: Spíler2)
21.00: Barcelona–Real Madrid (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik