Nemzetközi foci

A magyarellenes rigmusok miatt lefújt meccs pótlásán 4-0-ra nyert Sepsi

Sepsi OSK / Facebook
Sepsi OSK / Facebook

Január 29-én rendezték a Sepsi és a Craiova bajnokiját a román ligában, ám a meccset a játékvezető félbeszakította a vendégszektorból érkező magyarellenes rigmusok miatt. Bár felmerült korábban annak a lehetősége is, hogy a találkozó három pontját a Sepsiszentgyörgy megkapja, végül az a döntés született, hogy újra kell játszani a mérkőzést.

A párharc ráadásul arról is döntött, hogy ki szerepelhet a rájátszás felső házában, ami a szekelyhon.ro cikke szerint plusz 200 ezer eurós bevételt jelent a televíziós jogdíjakból.

A hazai oldalon telt ház (a vendégszektor üresen maradt) előtt lejátszott találkozón végül sima Sepsi-győzelem született, a csapat már a 7. percben vezetést szerzett, a szünet előtt háromgólos előnyt dolgozott ki magának, végül pedig 4-0-ra győzött, így megszerezte az alapszakasz hatodik, utolsó felsőházi szereplést jelentő helyét.

Ami a felsőházi rájátszást illeti, a csapatok alapszakaszban szerzett pontjait megfelezik (ha kell, akkor felfelé kerekítenek), majd tíz forduló következik, amelynek a végén a bajnok a Bajnokok Ligája-selejtező első körébe kvalifikál, a második a Konferencia Liga-selejtezőbe kerül, míg a harmadik majd rájátszást vívhat az EKL-kvalifikációért.

Olvasói sztorik