Nemzetközi foci

Nem számít az életkor, Ronaldo és Pepe is ott van a portugál keretben

KARIM JAAFAR / AFP
KARIM JAAFAR / AFP
Roberto Martínez szövetségi kapitány pénteken kihirdette a portugál labdarúgó-válogatott keretét, amelyben Cristiano Ronaldo és Pepe is helyet kapott.

A jelenleg a szaúdi bajnokságban szereplő, ötszörös aranylabdás Ronaldo válogatott pályafutása tovább folytatódhat, miután Martínez az előzetes ígéretéhez híven – három kivétellel – bizalmat szavazott a katari világbajnokságon résztvevő játékosoknak.

Nem foglalkozom az életkorral

– mondta a szakvezető utalva arra, hogy Ronaldo 38, míg Pepe 40 éves.

Ronaldo eddig 196 válogatott mérkőzésen 118 gólt szerzett, utóbbi világrekord, előbbi kategóriában egyelőre holtversenyben áll az örökrangsor élén a kuvaiti Bader al-Mutavával. Pepe eddig 133 meccsen nyolcszor volt eredményes.

Meghívót kapott a tavalyi vb-ről sérülés miatt lemaradó Diogo Jota (Liverpool), Diogo Leite (Union Berlin) és a Sporting CP 21 éves játékosa, Goncalo Inácio is bemutatkozhat a portugál válogatottban, írta az MTI.

A 49 éves spanyol Martínez Fernando Santost váltotta a kispadon, akit a katari világbajnokságot követően menesztettek, miután a gárda a negyeddöntőben búcsúzott Marokkóval szemben.

A portugál válogatott legközelebb csütörtökön lép pályára, ekkor hazai pályán Liechtenstein ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezőt, majd jövő vasárnap Luxemburggal csap össze idegenben a második fordulóban.

Olvasói sztorik