Nemzetközi foci

Fontos emberét veszítette el a Barca az El Clásico előtt

Josep LAGO / AFP
Josep LAGO / AFP
Mindent elkövetett, hogy a bajnokság szempontjából nagyon fontos El Clásicóra visszatérjen, ám a pénteki edzésen ismét megsérült Pedri, a Barcelona válogatott középpályása, akire így a válogatottban sem számíthat a szakvezetés.

A 20 éves középpályás egy hónapja még a Manchester Uniteddel vívott 2-2-es döntetlen során sérült meg, azóta a visszatérésre készült, olyannyira, hogy a héten már együtt edzett a csapattal.

A tervek szerint szombaton döntött volna a szakvezetés arról, hogy játszhat vagy sem, de péntek délután a Mundo Deportivo arról számolt be, hogy nem tudta befejezni az edzést, és szemmel láthatóan aggodalommal arcán hagyta el a pályát.

Az AS megerősítette, a középpályás combizomsérülése kiújult, így nem csupán a vasárnapi, Real Madrid elleni rangadót kell kihagynia, de a spanyol válogatottnál sem jelentkezhet a jövő héten kezdődő felkészülésre.

A helyére valószínűleg Franck Kessié lép majd, ami azt jelenti, hogy Xavi továbbra is négy középpályással, esetleg 4-3-3-as felállással veheti fel a harcot a nagy riválissal.

A La Ligában 25 forduló után a Barcelona áll az élen 65 ponttal, a Real Madridnak 56 pontja van. Amennyiben a Barca nyer vasárnap, a 12 pontos előny szinte már aranyérmet érhet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik