Nemzetközi foci

„Nem igazán gyakoroltam” – félpályás góllal sokkolták az Arsenalt

Richard Sellers / Getty Images
Richard Sellers / Getty Images

Az Európa Liga-nyolcaddöntők egyik legnagyobb meglepetése, hogy az angol bajnokságban élen álló Arsenal tizenegyesekkel kiesett a Sporting Lisszabon ellen. A csapatok az első meccsen fordulatos 2-2-őt játszottak, majd a visszavágón Granit Xhaka 19. perces góljával a londoniak vezettek, de aztán jött Pedro Goncalves, aki egy labdaszerzés után a kezdőkörből felnézett, majd szinte a félpályáról lőtt gólt a hazai kapuba.

Felnéztem, és láttam, hogy a kapus egy kicsit kint állt. Nem gyakorlom ezt edzésen, a pillanat hevében hoztam meg ezt a döntést. Örülök a gólomnak és a csapat játékának is

mondta a középpályás.

Az 1-1-es rendes játékidőt és a gól nélküli hosszabbítást követően a tizenegyeseknél mindössze egy játékos hibázott, Gabriel Martinelli a negyedik párban, ami végül döntőnek bizonyult. Mikel Arteta arról beszélt a meccset követően, hogy kevés párharcot nyertek, sokszor adták el a labdát, és sokkal izgalmasabbá tették a meccset, mint szerették volna.

Az Arsenal így minden idegszálával a bajnokságra koncentrálhat, ugyanis az Európa Liga volt az utolsó kupasorozat, amiben még talpon volt a csapat. A csapat előnye öt pont a Manchester Cityvel szemben tizenegy fordulóval a szezonzárás előtt.

Olvasói sztorik