DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci

Lesújtott a fegyelmi bizottság a La Liga kiesőjelöltjére

A Spanyol Labdarúgó Szövetség több mérkőzésre eltiltotta a Cádiz két játékosát és két stábtagját, akik sportszerűtlenül viselkedtek a Getafe elleni, múlt pénteki bajnokin.

Szerdán jelentették be, hogy a kapus, az argentin Jeremias Ledesma négy, míg a spanyol hátvéd, Iza Carcelén három találkozón nem léphet pályára. Előbbi a pályát elhagyva, már az öltöző folyosón a játékvezető felé lökte csapattársát, míg utóbbi a Getafe utolsó másodpercekben szerzett egyenlítő gólját követően a hátulról megütötte egyik ellenfelét, ezért egyből piros lapot kapott.

Az andalúziai csapat kapusedzője hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott, a segédedző pedig négyet, de azt felfüggesztve, írta az MTI.

Sergio González, a Cádiz vezetőedzője élesen kritizálta a játékvezetőket a 2-2-vel záruló mérkőzés után, amelyen mindkét Getafe-találat büntetőből született.

A Cádiz, amely mindössze egy pontra van a kiesőzónát jelentő helyektől, szerdán közölte: nem ért egyet a büntetéssel és fellebbezni fog.

A klubnál nem először kérdőjelezték meg a bírói ítéleteket, legutóbb az Elche elleni téves VAR-döntés miatt fordultak az illetékes testülethez. Akkor a videózás során nem vették észre, hogy az ellenfél játékosa lesen tartózkodott, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Olvasói sztorik