Nemzetközi foci bajnokok ligája

Végérvényesen véget érhetett egy korszak a Liverpoolnál

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere elismerte, hogy csapata megérdemelten esett ki a Bajnokok Ligájából, a nyolcaddöntős párharcban ugyanis a Real Madrid három félidőben is jobban játszott.

Az angolok az odavágón 14 perc után már 2-0-ra vezettek, végül súlyos, 5-2-es vereséget szenvedtek az Anfield Roadon, innen pedig elég reménytelen volt arra gondolni, hogy majd a Bernabéuban sikerül kiharcolni a továbbjutást.

Nem is jött össze, a Real Madrid 1-0-ra nyert Karim Benzema góljával és 6-2-vel bejutott a BL legjobb nyolc csapata közé.

Klopp a szerdai meccsre készülve azt mondta, csapatának egy százalék az esélye arra, hogy bravúrt érjen el, aztán az 1-0-s vereséget követően elismerte, a 90 perc alatt egy pillanatnyi esélyt sem látott arra, hogy ez bekövetkezzen.

„A továbbjutáshoz különleges teljesítményre lett volna szükség, de nem tudtuk megtenni. A Real Madridnak voltak nagyobb lehetőségei, Alisson két fantasztikus védést mutatott be.

A jobb csapat ment tovább, ezt el kell ismernünk

– mondta.

„Ha gólt rúgunk az első félidőben, az felvillanthatta volna a szikrát, de ez hipotetikus feltevés. Ebben a párharcban a Real volt a jobb” – tette hozzá.

A BBC közben arról írt, hogy az idei teljesítmény végérvényesen azt mutatja, egy korszak véget ért a Liverpoolnál.

A csapat ugyanis a legutóbbi öt év alatt három Bajnokok Ligája-döntőig jutott – 2017-ben és 2022-ben éppen a Real Madridtól kapott ki, 2019-ben viszont győzött a Tottenham ellen –, ám a keret teljesen átalakult. Sadio Mané tavaly nyáron távozott a Bayern Münchenhez, Roberto Firmino a mostani szezon végén megy el, a félelmetes csatártrióból már csak Mohamed Szalah maradt hírmondónak. Emellett a kulcsemberek közül Jordan Henderson csapatkapitány a szezon végén tölti be a 33. életévét, a Bernabeuban kezdő James Milner pedig már 37 éves.

A ’Pool ráadásul nagyon nehéz helyzetben van, hiszen a Premier League-be is mindössze a hatodik helyen áll.

A sorsa gyakorlatilag április elején el is dőlhet, hiszen sorrendben a Manchester City (idegenben), a Chelsea (idegenben) és a listavezető Arsenal (otthon) lesz az ellenfele.

Olvasói sztorik