Nemzetközi foci

Diego Simeone finoman beszólt Xavinak

David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images
David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images

Úgy fest, hogy az Atlético Madridnak különösen jót tett a világbajnoki szünet, ugyanis a folytatás óta lejátszott tizenegy bajnokijából hetet is megnyert, háromszor döntetlent játszott és csak egyszer kapott ki, ráadásul mindössze öt gólt kapott ezeken a mérkőzéseken.

Hétfőn Álvaro Morata góljával sikerült 1-0-ra legyőzni a Gironát, ami után Diego Simeone a sajtótájékoztatóján az 1-0-s győzelmekről beszélt. Azt mondta, persze jó lenne nagyobb arányban győzni, de ő nagyra tartja az 1-0-kat, mert az azt mutatja, hogy csapata megfelelően koncentrált végig.

Mostanság azt hallom, hogy azok az edzők, akik szeretik a szép játékot, azok megszerették az 1-0-kat is

jegyezte meg egy mosoly kíséretében az Atlético Madrid argentin trénere, ami egy kis szurkálódás volt Xavi irányába.

A Barcelona vezetőedzője ugyanis korábban azt mondta, ő teljesen másképp látja a futball, mint Simeone, ő a sokgólos, szórakoztató játékot részesíti előnyben a pragmatikus játékfelfogással szemben. Csakhogy a Barca közben sorozatban szállítja az 1-0-kat, csak a La Ligában kilenc ilyen sikere volt már a csapatnak. Úgyhogy a hetekben már Xavi is megjegyezte, hogy bár ez nem feltétlen az ő stílusa, de azt azért értékeli, hogy megvan a győzelem.

Olvasói sztorik