Nemzetközi foci

Ittas vezetésért elvették a Bayern játékos jogosítványát

INA FASSBENDER / AFP
INA FASSBENDER / AFP
Ittas vezetésért elvették Benjamin Pavard jogosítványát, a Bayern München francia válogatott labdarúgója emellett pénzbüntetést is kapott.

A 26 éves világbajnok vezetői engedélyének felfüggesztése mellett pénzbüntetést is kapott a müncheni bíróság döntése értelmében, de az ügyészség szóvivője szerint olyan összeget szabtak ki rá, amely nem jelenik meg a rendőrségi nyilvántartásban.

A Bild azt írta, a védőt 2022 nyarán, hajnali fél kettő körül a Sonnenstrassén ellenőrizték a rendőrök, a vérében 1,41 ezrelékes alkoholszintet mutattak ki. A szerdára kitűzött tárgyalásra azonban nem került sor, a járásbíróság tájékoztatása szerint az eljárás írásban lezárult.

A büntetés mértékét a bíróság nem kívánta kommentálni.

Az eset ellenére a decemberi vb-ezüstérmet nyert védő egyre jobban teljesít, a múlt héten duplázott az Augsburg ellen 5-3-ra megnyert bajnokin.

Nem ez az első eset, hogy Bayern-játékost ittas vezetésen kapták: 2011-ben Franck Ribéry és csapattársa, Arjen Robben került hasonló helyzetbe, akkor Ribéryt 200 ezer euróra büntették, de Robben is pénzbírságot és vezetéstől való eltiltást kapott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik