Nemzetközi foci

„Mintha bugyborékolt volna valami a mellkasomban” – akupunktúra közben átszúrták a svéd játékos tüdejét

Nagy szerencséje volt, hogy nem okozott neki komolyabb problémát egy hibás akupunktúrás kezelés, állítja Mimmi Löfwenius Veum, a norvég Lilleström női futballcsapatának svéd csatára.

A támadó nyaki és háti izommerevségre panaszkodott, ezért elhatározták, hogy a klub égisze alatt akupunktúrás kezelést kap a marbellai edzőtáborban. Ám átszúrták a tüdejét…

Még mindig sokkos állapotban vagyok, hihetetlenül hiányzik a családom, a férjem és a gyerekeim

– nyilatkozta a norvég TV2-nek a dél-spanyolországi kórházból.

„Ötödikén, vasárnap este kaptam a kezelést, amelynek során éreztem, hogy a tű eltalált valamit. Furcsa érzés volt. Nyomás volt a mellkasomban, és nagyon száraz köhögés tört rám. Azonnal lefeküdtem, de levegővételnél ziháló hangok hallatszottak. Mintha bugyborékolt volna valami a mellkasomban. Szerencsére a klub orvosai komolyan vették, elmentünk egy kis helyi sürgősségi osztályra, ahol megvizsgáltak, de semmit sem találtak” – tette hozzá.

Mielőtt kedden edzőmeccset játszottak volna, kocogni ment, de a légzése továbbra is gyanús volt, és azt érezte, elfogy a levegője. Ekkor újabb kórházba ment, ahol két nappal az akupunktúrás kezelés után közölték vele, hogy átszúrták a tüdejét.

„Nagyon kellemetlen volt. Megdöbbentem. Erős fájdalmaim voltak, de azt hittem, azért, mert asztmám van és megfáztam. Mindenki így gondolta.”

A csatár az elmúlt hetekben már jó úton haladt egy súlyos térdsérülés utáni felépülésben, miután a tavalyi szezonban elszakadt a keresztszalagja.

Mivel fennáll a tüdeje ismételt összeomlásának veszélye, két hetet várnia kell Spanyolországban, mielőtt ismét hazarepülhet. A csapat múlt szerdán visszatér Norvégiába, nélküle.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik