Nemzetközi foci

„Nincs kis győzelem” – Messi és Mbappé klasszisa kellett a kiszenvedett PSG-sikerhez

LOIC VENANCE / AFP
LOIC VENANCE / AFP
Alaposan megszenvedett a győzelemért a Paris Saint-Germain labdarúgócsapata, amely csak a 90. percben szerzett góllal győzte le 2-1-re a kiesés elkerüléséért harcoló Brest csapatát.

A Bajnokok Ligájától már a nyolcaddöntőben elbúcsúzó párizsiak a 37. percben szereztek vezetést Carlos Soler révén, ám a hazaiak Franck Honorat révén a 43. percben egyenlítettek.

A második félidőben ugyan fölényben játszott a PSG, de igazán nagy ziccerig nem jutott el – egészen a 90. percig. Akkor egy hazai támadást kontrázott meg parádésan a PSG, Lionel Messi a saját térfeléről indította a tökékesen kilépő Kylian Mbappét, aki elhúzta lendületből a labdát a kapus mellett, majd jobbal a kapu közepébe lőtt (1-2).

Christophe Galtier, a párizsiak edzője nagyra értékelte játékosai teljesítményét a demoralizáló BL-kiesés után, és elégedett volt a három ponttal.

„Három nappal a müncheni kiesésünk után újra mozgósítanunk kellett mindenkit. Van egy rekord. Franciaországban, amit nagyon szeretnénk elérni: ez a tizenegyedik bajnoki cím.

Nincs kis győzelem. Fáradtak voltunk, de a helyzetek számát tekintve megérdemelt a győzelmünk

nyilatkozta.

Közben egy újságíró, Romain Molina a közösségi oldalán azt írta, Galtier-nek egyáltalán nincs tekintélye az öltözőben,

a játékosok egyáltalán nem tisztelik egyesek a háta mögött egyszerűen csak tornatanárnak nevezik.

„Egyesek szerint nem mennek jól az edzések, mások szerint képtelen normálisan beszélni a csapattal. Szörnyű példa, ez a marseille-i kupanyolcaddöntőn is kiderült, ahol állítólag csak annyit tudott mondani félidőben: «Nyugi, srácok, jobbak vagyunk náluk. Megjátsszuk Neymart és Messit, középen pedig tömörülünk.» Mire a csapat tagjai összenéztek, hogy te jó ég, ez mi?!” – tette hozzá a francia újságíró.

Olvasói sztorik