Nemzetközi foci

Bilbaóban nem értik, hogy kaphattak ki a Barcától

ANDER GILLENEA / AFP
ANDER GILLENEA / AFP
Megőrizte kilencpontos előnyét az FC Barcelona a Real Madriddal szemben, miután a katalánok – őrült végjáték során – Raphinha góljával 1-0-ra nyertek Bilbaóban.

Az első negyedórában megpróbált nyomást gyakorolni az Athletic a vendégekre, az első komoly helyzet mégis a Barca előtt adódott, ám a 17. percben az egyedül kapura törő Lewandowski hosszan szöktette magát és a kivetődő Agirrezabala megszerezte a labdát.

A 33. percben a bilbaóiak is közel jártak a gólhoz, Raúl García csúsztatása ugyanis a lécen csattant. A játékvezető egy percet hosszabbított, ez elég volt a vezető gólhoz: Raphinha jobbról, 10 méterről kilőtte a jobb sarkot (0-1).

A második félidőben lassan csordogáltak az események, hogy aztán az utolsó húsz percet alaposan megnyomja a Bilbao. A 72. percben Berenguer lövése a jobb kapufán csattant, hét perccel később Muniain lövését védte látványos vetődéssel Ter Stegen.

A 87. percben aztán Inaki Williams kapott nagy labdát, lefutott mindenkit és kiegyenlített… volna, ám a VAR jelezte, az akció során Muniain kezéhez ért a labda.

Az esetet követően a vétkes egy percen át két kézzel integtett a feje felett, jelezve, nem történt semmi. Pedig…

A hétperces ráadás elején egy irgalmatlan tűzijátékot úszott meg a Barca, és végül megőrizte egygólos előnyét.

Olvasói sztorik