Nemzetközi foci

Benzema lebohócozta a francia kapitányt

Amikor már azt gondoltuk, hogy végleg lezárult Didier Deschamps és Karim Benzema vitája, akkor hirtelen a feje tetejére állt mindent. A Real Madrid csatára szerepelt a franciák világbajnoki keretében, ám egy sérülés miatt otthagyta a csapatot, majd ugyan voltak olyan hírek, hogy felépült és csatlakozna, mindebből semmi sem lett. A Franciaország ezüstérmével zárult torna után Benzema végleg lemondta a válogatottságot.

A francia szövetségi kapitány a napokban a Le Parisiennek nyilatkozott, amiben a fenti eset kapcsán arról beszélt, a játékos maga döntött úgy, hogy elhagyja a válogatott táborát. A csapat orvosai ugyanazt a diagnózist állapították meg, amit a Real stábja is.

Azt mondtam neki, hogy nem kell siettetnie semmit, szervezze meg a visszatérését a csapatmenedzserrel. Mire másnap felkeltem, már azt közölték velem, hogy távozott. Ez az ő döntése volt, ő sem nyilatkozna másképp, én pedig tiszteletben tartottam mindezt

mondta Deschamps az említett interjúban.

A jelek szerint Benzema másképp emlékszik minderre, az Instagram-oldalán, a sztorik között reagált, pikírten megjegyezte, milyen vakmerő volt Deschamps, akire elsőre csak egy bohócfejes emotikonnal utalt.

Kettejük rossz viszonya állandó téma volt az elmúlt években, Benzema 2016 és 2021 között nem is szerepelt a válogatottban a játékos zsarolós ügye miatt. Igazából az volt meglepő, hogy a 2021-re halasztott Eb előtt Deschamps reaktiválta a játékost.

Olvasói sztorik