Nemzetközi foci

A belga aranygeneráció újabb tagja mondta le a válogatottságot

Lionel Hahn / Getty Images
Lionel Hahn / Getty Images

Lemondta a válogatottságot Toby Alderweireld, a belgák aranygenerációjának tagja, aki bronzérmet szerzett a nemzeti csapattal a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A 34 éves védő, aki jelenleg a belga élvonalbeli Antwerp játékosa, korábban megfordult az Ajaxban, az Atlético Madridban és a Tottenham Hotspurben is.

A válogatottban 2009-ben mutatkozott be, a 2018-as mellett ott volt a 2014-es és a tavalyi vb-n is.

Kisfiúként arról álmodoztam, hogy válogatott leszek. Hálás és büszke vagyok, hogy ez az álom valóra vált. Most, 14 évvel később visszatekintve, 127 mérkőzéssel, három világ- és két Európa-bajnoksággal a hátam mögött számos csodálatos emlékkel távozom

– fogalmazott a futballista a belga szövetség által kiadott hétfői közleményben. Alderweireld azt mondta: mostantól több időt szeretne a családjával tölteni és a klubkötelezettségeire összpontosít.

Belgium leszerepelt a katari világbajnokságon, már a csoportkörben kiesett, ami után távozott a szövetségi kapitányi posztról Roberto Martínez, illetve lemondta a válogatottságot Eden Hazard. Domenico Tedesco irányításával kezdi meg az újjáépülést a csapat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik