Nemzetközi foci

Élve megették Liverpoolban a Manchester Unitedet

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP
Legutóbb 92 éve esett meg az a szégyen a Manchester Uniteddel, amit vasárnap át kellett élnie az Anfield Roadon, ahol a Liverpool 7-0-ra elgázolta a dobogóért küzdő riválist.

A statisztikák szerint volt egy olyan ötéves időszak a klub történetében, amikor háromszor belefutott hasonló pofonba, de az még a múlt század első harmadában történt: 1926 áprilisában a Blackburn Rovers, 1930 decemberében az Aston Villa, míg 1931 decemberében a Wolverhampton páholta el ennyire.

A BBC szakértője, a manchesteriek egykori legendás játékosa és csapatkapitánya, Gary Neville nem fogta vissza magát, és a MU jelenlegi csékáját, Bruno Fernandest ostorozta.

„A második félidő abszolút szégyen volt, és ennek a megtestesítője a csapatkapitány Bruno Fernandes, aki időnként kínos teljesítményt nyújtott.

Sajnos a csapat nem értette meg ennek a mérkőzésnek a veszélyét. A Manchester United játékosait élve megették

– bosszankodott a korábbi 85-szörös válogatott jobbhátvéd.

Neville szerint Fernandes csalódottsága egyre nyilvánvalóbbá vált a félidő előrehaladtával, de azt elfogadhatatlannak tartja, hogy a csapat kulcsembere a 85. percben vitába száll a saját kispadjával, hogy miért Marcus Rashfordot és miért nem őt cserélték le.

„Elegem van abból, hogy Fernandes összefonja a karját és csak nyavalyog. Ez nem kapitányi teljesítmény, és biztos vagyok benne, hogy Erik ten Hag meg fog birkózni ezzel.”

A Manchester United korábbi ír válogatott középpályását, Roy Keane-t ugyanígy elkeserítette Fernandes viselkedése.

Fernandes testbeszéde szégyenletes volt. Igazán tehetséges fiú, de az állandó hadonászása, a vissza nem futása borzasztó

– tette hozzá.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik