Nemzetközi foci

Sadio Mané szerint sokan lebecsülik a Bundesligát

SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Egyre több játékos fog az angol Premier League-ből a német élvonalba szerződni, mert nem lég, hogy kiváló az atmoszféra, de a bajnokság is kiegyensúlyozott, mondta Sadio Mané, a Bayern München szenegáli válogatott csatára.

A támadó a múlt nyáron 32 millió euróért szerződött Liverpoolból a bajorokhoz, és azt mondja, csak megerősítette döntését az a tény, hogy Cristiano Ronaldo gratulált neki ehhez a lépéséhez.

Néha alábecsülik a Bundesligát. A szezon kezdete előtt Mallorcán találkoztam Ronaldóval, amikor az átigazolásom már eldőlt. Gratulált, hogy Münchenbe szerződtem, és azt mondta, ez egy nagyszerű klub és nagy lépés számomra

– nyilatkozta a Bildnek.

A 30 éves, 93-szoros szenegáli válogatott labdarúgó biztos abban, hogy hamarosan még több Premier League-sztárt láthatnak majd a Bundesligában.

„A bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, érdemes megnézni, milyen szoros az élmezőny. És az atmoszféra a stadionokban! Miért is mondana valaki nemet a Bundesligára?”

Mané debütáló szezonjában eddig 24 tétmérkőzésen lépett pályára a münchenieknél, 11 gólt szerzett és négy gólpasszt jegyzett.

Olvasói sztorik