Nemzetközi foci

Fehérről feketére cserélte a sortot a női focicsapat, hogy a menstruációs időszakban javítson a játékosok komfortérzetén

Twitter.com/ORLPride
Twitter.com/ORLPride

Az amerikai profi női ligában (NWSL) szereplő Orlando Pride bejelentette, hogy a csapat idegenbeli szerelésénél az eddigi fehér sortot feketére cseréli, hogy ezzel növelje a játékosok komfortérzetét, ha a menstruációs időszakban kell pályára lépniük.

„Véget kell vetnünk a megbélyegzésnek a nőket érintő egészségügyi problémákkal, valamint a menstruációjával kapcsolatban, ha maximalizálni akarjuk a teljesítményt és kedvet akarunk csinálni a sportoláshoz. Büszke vagyok, hogy egy olyan klub részese lehetek, amely egy apró, de mégis nagyon jelentős lépést tett most. A továbbiakban is odafigyelünk a játékosaink visszajelzésére, és igyekszünk mindent megtenni, hogy Orlando egy világszínvonalú célállomás legyen a sportolók számára” – nyilatkozta a csapat általános igazgatója, Haley Carter.

Egyértelmű, hogy miért nem akarunk fehér sortot húzni a meccseken, de sajnos mostanáig nem foglalkoztak ezzel a problémával. Úgy érzem, nagy lépés számunkra, hogy a játékosok komfortosabban érezhetik magukat a pályán, és mostantól kezdve könnyebb lesz csak a futballra koncentrálni

– magyarázta a csapat középpályása, Erika Tymrak.

Az Orlando idegenbeli szerelése március 26-án debütál, amikor a bajnoki nyitányon a Portland Thorns lesz az ellenfél.

Az eset nem egyedi, tavaly a Manchester City női csapata is elhagyta a fehér sortot, majd az Eb-n az angolok egyik legjobbja, Beth Mead is felszólalt a témában, jelezve, hoygy a válogatott tiszta fehér szerelése nem éppen praktikus.

Olvasói sztorik