Nemzetközi foci

Mourinho jogi lépéseket fontolgat a kiállítása miatt

Filippo MONTEFORTE / AFP
Filippo MONTEFORTE / AFP

Igazi mumusa lett a Romának a Cremonese, amely az idény korábbi szakaszában kiejtette a fővárosiakat az olasz kupából, majd hétfőn, a 24. fordulóban 2-1-re verte José Mourinho csapatát, és ezzel végre megtörte a nyeretlenségi sorozatát.

„A fáradtság nem lehet mentség” – utalt Mourinho arra, hogy csütörtökön még az Európa Ligában játszott csapata az osztrák Salzburggal a nyolcaddöntőért. „Kicsit pechesek voltunk, az ellenfél másfél helyzetből szerzett két gólt. De a felelősség a miénk, nem volt elég lendületes a játékunk, és korábban le kellett volna rendeznünk a meccset. Nem érzem, hogy a csapatom ne akart volna nyerni, mert a Roma mindig győzni akar, ők viszont életük meccsét játszották” – nyilatkozta a vesztes csapat edzője.

Mourinhót a második félidő elején kiállította a bíró, miután összeveszett a negyedik játékvezetővel, Marco Serrával.

„Valaminek történnie kellett, hogy úgy reagáljak, ahogy. Utána kell néznem, hogy tehetek-e bármilyen jogi lépst. Piccinini piros lapot adott nekem, pedig csak arról volt szó, hogy a negyedik játékvezető nem bírta felfogni, hogy mit is mondott nekem. Jó lenne, ha lenne hangfelvétel az esetről, mert a pályafutásom során először fordult elő, hogy egy negyedik játékvezető megengedhetetlen módon beszélt velem. Abba nem is akarok belemenni, hogy Serra torinói, és vasárnap a Juventus ellen játszunk” – panaszkodott a portugál edző, akit az idény során már harmadszor állítottak ki.

A Roma nagy lehetőséget szalasztott el, mivel így maradt 44 pontos, és ezzel ötödik, pedig győzelem esetén befoghatta volna a két milánói csapatot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik