Nemzetközi foci

A kormánykritikus szurkolók miatt zárt kapukkal folytatódhat a török bajnokság

Serhat Cagdas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Serhat Cagdas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
A Török Labdarúgó Szövetség arra kényszerítheti a klubokat, hogy szurkolók nélkül játsszanak a továbbiakban, miután a lelátón több ízben is felhangzottak kormánykritikus hangok.

A Fotospor sportlap beszámolója szerint a török szövetség megbeszélésre hívta a futballklubokat, hogy megvitassák a szurkolók nélküli bajnokságot, miután a drukkerek a hétvégi mérkőzéseken a kormánytagok lemondását skandálták.

A találkozó összehívására azután került sor, hogy a nacionalista Nemzeti Mozgalom Pártját (MHP) vezető Devlet Bahceli a Fenerbahce–Konyaspor, majd a Besiktas–Antalyaspor mérkőzéseken a tribünökről felhangzó énekeik miatt megvádolta a szurkolókat.

Bahceli felelőtlennek minősítette a tiltakozást, és intézkedést követelt a klubok vezetőitől, majd bejelentette, hogy lemond a Besiktasban betöltött tisztségéről. Mehmet Muharrem Kasapoglu ifjúsági és sportminiszter provokációnak nevezte a stadionokban zajló tiltakozásokat.

A sportpályák nem terei a politikának. A sportnak a politika eszközeként való felhasználásának nincs más következménye, mint az egység és a szolidaritás aláásása

– írta a Twitteren.

A török kormányt heves bírálatok érték amiatt, hogy nem megfelelően reagált a mentési és kutatási erőfeszítésekre a délkeleti régióban történt, február 6-i súlyos földrengések során.

Olvasói sztorik