Nemzetközi foci

Ha ló nincs, jó a disznófej is: halálos fenyegetést kapott a Sampdoria vezetősége

Danilo Vigo / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Danilo Vigo / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Sorozatban tizenegy élvonalbeli szezon után elképzelhető, hogy búcsúzik a Serie A-tól a Sampdoria labdarúgócsapata. A genovaiak 2020-ban és tavaly is csak a 15. helyen zártak, azaz a tűzzel játszottak, de az idei teljesítményükre nincsen mentség. A csapat 24 forduló után mindössze két győzelemmel és öt döntetlennel, azaz 11 ponttal bír, jelenleg kilenc pontra van a már biztos bennmaradást érő 17. helytől.

A szezont még Marco Giampaolóval a kispadon kezdte, akit október elején menesztettek, de Dejan Stankoviccsal sem megy a szekér.

A klubnál amúgy is akadnak gondok, miután 2014 júniusában Massimo Ferrero filmproducer lett a tulajdonos, a szurkolók abban bíztak, megindulnak felfelé. A feszültség azonban egyre nőtt Ferrero irányába, és bár többször is próbálkoztak a klub eladásával – többek között egy olyan konzorciumnak, amelyet a klublegenda Gianluca Vialli vezetett –, de nem lett belőle semmi. Sőt, 2021. december 6-án az olasz rendőrség vállalati bűncselekmény elkövetésének gyanújával letartóztatták Ferrerót, aki ezt követően azonnal lemondott a klub elnöki posztjáról.

A tulajdonos azonban ő maradt, és egyelőre ragaszkodik is a Samphoz, így az utóbbi időben minden felvásárlást visszautasított, köztük a Merlyn Partners amerikai befektető nemrégiben tett ajánlatát. A szurkolók gyűlölik, hiszen csak azt látják, akadályozza azon törekvéseket, hogy a klub új tulajdonosokkal lépjen tovább.

A hétvégén szintet léptek a fenyegetések: a Sampdoria genovai irodájába ugyanis disznófejet és fenyegető üzenetet tartalmazó csomagot küldtek. A fenyegetés a tulajdonos mellett az igazgatóság egyik tagjára irányult:

Massimo Ferrero és Antonio Romei, a ti fejetek lesz a következő!

Az ügyészség nyomozást indított, a hírek szerint elemzik a környék térfigyelő kameráit, az igazságügyi szakértők a fenyegető cetlit ellenőrzik, de ujjlenyomatokat is keresnek a dobozon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik