Nemzetközi foci

Argentínának van egy nagyon fontos Lionelje, aki a következő vébén is ott lesz

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Argentína hosszú éveken keresztül a nemzetközi futball egyik fogatlan oroszlánja volt, amely felnőttszinten csak vesztes döntőket tudott felmutatni.

Ez a tendencia fordult meg akkor, amikor az argentin csapat megnyerte a 2021-es Copa Américát, amely véget vetett a 28 éves nagatív sorozatnak.

Még ennél is nagyobb durranás volt, hogy Argentína egészen az aranyéremig menetelt a katari vébén, amelynek döntőjében tizenegyesekkel győzte le Franciaországot.

A szövetségi kapitány, Lionel Scaloni ezzel csatlakozott a legendás elődökhöz, César Luis Menottihoz, akivel 1978-ban lett világbajnok Argentína, valamint Carlos Bilardóhoz, aki 1986-ban ért fel a csúcsra a Diego Maradona-féle társasággal.

A 44 éves Scaloni új szerződése 2026. december 31-ig szól, vagyis ha minden a tervek szerint alakul argentin szempontból, akkor a 2024-es Copán, valamint a 2026-os, amerikai-mexikói-kanadai rendezésű vébén is ő ül majd a kispadon.

A bejelentés nem sokkal az első idei kerethirdetés előtt történt, az újdonsült világbajnok Panamával és Suriname-mal játszik felkészülési meccset márciusban.

Olvasói sztorik