Nemzetközi foci

A BL-siker nem csak kiszaladt eredmény, tényleg feléledt az AC Milan

Piero Cruciatti / Anadolu Agency via Getty Images
Piero Cruciatti / Anadolu Agency via Getty Images

A címvédő AC Milan magabiztos, 2-0-ás győzelmet aratott a vendég Atalanta felett az olasz labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának vasárnap esti rangadóján. A milánói csapat végig kézben tartotta a mérkőzést, melyen gólerős játékáról ismert ellenfelének helyzetet sem engedett a 90 perc során. Az Atalanta mindössze háromszor próbálkozott kapura lövéssel és egyszer sem találta el azt a meccsen.

A piros-feketék Theo Hernandez 20 méteres kapáslövésével szereztek vezetést, mely után a labda a kapufáról a vetődő Juan Musso kapus hátára, onnan pedig a kapuba pattant az első félidő közepén. A győzelmet Junior Messias a 87. percben biztosította be.

Visszatért Mike Maignan, valamint Zlatan Ibrahimovic is, utóbbi legutóbb tavaly májusban lépett pályára. Ezúttal a 74. percben állt be.

A második helyen álló Internazionale egygólos vereséget szenvedett Bolognában. A hazai csapat már az első félidőben is betalált, de akkor les miatt érvénytelenítették a gólt, a másodikban aztán Riccardo Orsolini találatával már tényleg vezetést szerzett a Bologna, amely meg is őrizte az előnyét a lefújásig.

A milánóiak hátránya a mostani vereséggel 18 pontra nőtt a szombaton győztes éllovas Napolival szemben.

A Salernitana hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Monzát vasárnap délután, a salernói gárda három vereség után tudott újra nyerni a Serie A-ban, és ez volt az első sikere a másfél hete kinevezett Paulo Sousa irányításával. A portugál szakember korábban a többi közt a Fehérvárt is irányította.

Serie A, 24. forduló

AC Milan-Atalanta 2-0 (1-0)
Udinese-Spezia 2-2 (1-1)
Salernitana-Monza 3-0 (0-0)
Bologna-Internazionale 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik