Nemzetközi foci

Súlyos betegséggel küzdhet az egykori angol kapitány

AFP
AFP
Súlyosnak tűnő egészségügyi problémával küzd Sven-Göran Eriksson, a Benfica, az AS Roma és a Lazio korábbi edzője, egykori angol szövetségi kapitány, ezért közleményben jelezte, egyelőre magára és a családja koncentrálna.

„Én, Sven-Göran Eriksson, egészségügyi problémák miatt – amelyek vizsgálata folyamatban van – úgy döntöttem, hogy egyelőre korlátozom közfeladataimat. Most az egészségre, a családra és a korlátozott feladatokra koncentrálok.

Köszönöm a barátok támogatását, és kérem, hogy mindenki tartsa tiszteletben döntésemet és magánéletemet

– írta klubja, a svéd harmadosztályú Karlstad Fotboll honlapján a 75 éves szakember.

Ügyvédje, Anders Runebjer azt mondta a Sportbladetnek, hogy arról senki sem fog beszélni, hogy pontosan milyen egészségügyi problémáról van szó. Annyit azonban elárult, hogy az állapota két hete romlott le.

Eriksson sportigazgatóként dolgozik a klubnál, a posztját ideiglenesen Tobias Johansson tölti majd be.

A szakember pályafutása során számtalan klubnál dolgozott, volt svéd (Göteborg, 1982), portugál (Benfica, 1983, 1984, 1991) és olasz bajnok (Lazio, 2000), nyert UEFA-kupát a Göterborggal (1982), KEK-et a Lazióval (1999), de a Benficával 1990-ben BEK-döntőben is szerepelt.

Szövetségi kapitányként vezette az angol (2001-06), a mexikói (2008-09), az elefántcsontparti (2010) és legutóbb a Fülöp-szigeteki válogatottat (2018-19).

Olvasói sztorik