Nemzetközi foci

1992 óta nem látott ilyet a Premier League

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP
1992 óta először fordult elő az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában, hogy egy izraeli labdarúgó egymást követő három mérkőzésen is eredményes volt.

A hatodik helyen álló Fulham hazai pályán döntetlent játszott a Wolverhamptonnal az angol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. A londoni mérkőzésen kevés komoly helyzetet láthattak a nézők. A vezetést a vendégek szerezték meg Pablo Sarabia révén az első félidő közepén, majd a második játékrész derekán Manor Solomon egyenlített.

A hazaiak támadója eddig hét meccsen játszott, mindannyiszor csereként, a legutóbbi három alkalommal egyaránt gólt szerzett: a Nottingham (2-0), a Brighton (1-0) és most a Wolverhampton (1-1) ellen. A liverpooli Ronny Rosenthal 1992-es teljesítménye óta ő az első izraeli játékos, aki három egymást követő Premier League-mérkőzésen szerzett gólt.

Hogy mikor kap lehetőséget a kezdőcsapatban, azt még Marco Silva edző sem tudja.

Nem biztos, hogy legközelebb a kezdő tizenegyben lesz. Még nincs 90 perc a lábában

– indokolta.

Solomon az előző három szezonban a Sahtar játékosa volt, amelynek színeiben 106 tétmérkőzésen 22 gólt szerzett. Tavaly július 25-én szerződött kölcsönbe a Fulhamhez, miután miután a FIFA az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban úgy döntött, hogy az Ukrajnában szereplő külföldi játékosok távozhatnak.

Az izraeli válogatottban eddig 31 meccsen hatszor volt eredményes.

Premier League, 25. forduló

Fulham – Wolverhampton Wanderers 1-1 (0-1)

Olvasói sztorik