Nemzetközi foci

„Gazemberek vagytok, kurafik!” – rendőrök menekítették ki a La Liga-meccs bíróit

Jose Jordan / AFP
Jose Jordan / AFP

Egyre kilátástalanabb helyzetben van az Elche labdarúgócsapata, amely 23 forduló alatt mindössze egyszer győzött a La Liga idei szezonjában, a megszerzett 9 pontjával pedig az utolsó helyen áll.

Úgy tűnt, pénteken meglehet a második sikere, hiszen a 9. percben már 2-0-ra vezetett a Betis ellen, azonban a második félidőben a sevillaiak három tizenegyest, a hazaiak pedig három piros lapot kaptak (igaz, egyet csak a kispadon reklamáló Pape Cheikh), a történteket és a 2-3-as végeredményt pedig nehezen viselték a szurkolók és a klubvezetők.

A mérkőzés alatt és után történtek várhatóan súlyos fegyelmi következményekkel járnak, legalábbis a spanyol szövetség versenybizottsága, illetve az Erőszakellenes Bizottság vizsgálatot indított. A hazaiak ugyanis zaklatták Javier Iglesias Villanueva játékvezetőt, akinek elégedetlenek voltak a munkájával. Pape Cheikh a kiállítását követően rohadéknak nevezte, majd a meccset követően az öltözőfolyosón dulakodás történt.

„Miután a mérkőzés véget ért, és beléptünk az öltözőfolyosóra, az Elche sportigazgatója odament az egyik asszisztensemhez, Sergio Martínez Mantecónhoz, akinek azt mondta: «Gazemberek vagytok, kurafik!» Az operatív igazgató Pedro Schinocca is zaklatta az asszisztensem, az arcába nyomta a mobiltelefonját, miközben azt kiabálta: «Felveszlek, rohadék!» Az öltözőnk ajtajában megjelent a tulajdonos Christian Bragarnik, és közölte, nem távozhatunk. A rendőrségnek kellett közbelépnie” – írta jelentésében Villanueva.

A klub hivatalos Twitter-oldalán azt írta:

Egyenlő bánásmódot és tiszteletet kérünk. Se többet, se kevesebbet, mint a többiek. Százéves történelmi klub vagyunk, ez a legkevesebb, amit megérdemelünk.

A játékvezetőket – akiket mintegy ötven Elche-szurkoló megvárt – végül éjfél után a rendőrök menekítették ki a stadionból.

Kapcsolódó
Három piros lap, négy tizenegyes és drámai végjáték az őrült spanyol meccsen
A sereghajtó a 9. percben 2-0-ra vezetett. Aztán a második félidőben minden elromlott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik